Συμβουλές μακιγιάζ: Πώς να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη



Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν σαρκώδη χείλη, μιας και δείχνουν πιο εντυπωσιακά και τα προτιμούν οι άντρες. Τι γίνεται όμως όταν τα χείλια σας είναι λεπτά; Εκεί είναι που πολλές από εμάς κάνουμε το λάθος και τα τονίζουμε με το λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως δεν είναι φυσικά!


Υπάρχει όμως τρόπος για να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται μεγαλύτερα από ό,τι είναι, με φυσικό τρόπο, ακολουθώντας τις συμβουλές μακιγιάζ που θα δείτε στη συνέχεια!

 

 

4 βήματα για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη
με το κατάλληλο μακιγιάζ


 

Κάντε απολέπιση στα χείλη σας



Με το να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα των χειλιών σας, όχι μόνο θα βελτιώσετε τη συνολική τους εικόνα, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λεία και ροζ, αλλά επίσης θα τονώσετε τη ροή του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργώντας ένα προσωρινό πρήξιμο.


Δοκιμάστε να βουρτσίσετε απαλά τα χείλη σας με μια οδοντόβουρτσα και μην ξεχάσετε αμέσως μετά να ενυδατώσετε τα χείλη σας, χρησιμοποιώντας ένα μη αρωματικό lip balm ή ακόμη και βαζελίνη, ώστε να γίνουν πιο απαλά.



Μια εξίσου καλή εναλλακτική λύση, είναι να χρησιμοποιήσετε για την απολέπιση ζάχαρη και λίγο μέλι, για να γίνει σαν πάστα και έπειτα με ένα βρεγμένο μαντιλάκι για να την τρίψετε επάνω στα χείλια σας.

 


Κάντε το κατάλληλο μακιγιάζ χειλιών



Το ροζ και το κόκκινο κραγιόν κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται πιο πλούσια. Το ίδιο αποτελεσματικά όμως είναι και τα σκούρα κραγιόν, που είναι και πολύ στην μόδα για το μακιγιάζ φέτος.


Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε μαζί με το κραγιόν σας και μολύβι χειλιών, φροντίζοντας όμως να έχουν διαφορά μέχρι και 2 τόνους. Κάντε πρώτα το περίγραμμα, βγαίνοντας λίγο έξω από τη γραμμή στο επάνω μέρος και στο κάτω και όχι στα πλαϊνά και γεμίστε τα με το μολύβι, ώστε να είναι πιο σταθερό μετά και το κραγιόν.


Στη συνέχεια, βάλτε από πάνω το κραγιόν σας και στο κέντρο των χειλιών σας βάλτε λίγη άσπρη μεταλλική σκιά. Μην το παρακάνετε όμως!

 


Χρησιμοποιήστε ένα lip-plumping gloss



Τα συγκεκριμένα προϊόντα ονομάζονται και lip venom και αυτό που κάνουν στην ουσία είναι να αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα χείλη σας, ερεθίζοντάς τα ελαφρώς.


Τώρα αν νιώσετε ένα μυρμήγκιασμα στην αρχή, είναι απολύτως φυσιολογικό και δε θα πρέπει να σας ανησυχήσει, καθώς περιέχουν κανέλα, τζίντζερ, μέντα και διάφορα άλλα τέτοιου είδους συστατικά, για να πετύχουν τον στόχο τους.

 


Κάντε ασκήσεις με τα χείλια σας



Σας φαίνεται παράλογο αυτό το βήμα, έτσι δεν είναι; Κι όμως θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα. Σκεφτείτε μόνο πόσο πλούσια χείλια έχουν όσοι παίζουν φλάουτο και θα καταλάβετε ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.


Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν τους μύες των χειλιών τους για πολύ χρόνο. Έτσι οι μύες μεγαλώνουν και αυξάνεται ο όγκος των χειλιών τους. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει το μέγεθός τους μέσα σε περίπου τέσσερις εβδομάδες. Μόνο που θα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας.


Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε τα χείλια σας σα να σφυρίζετε για περίπου τρία έως τέσσερα λεπτά μερικές φορές την ημέρα. Ξεκινήστε από δεξιά, συνεχίστε στο κέντρο και έπειτα αριστερά και μετά επαναλάβετε τη διαδικασία για 10-15 φορές την ημέρα.


Πηγή: www.ediva.gr